“4 voordelen van een goed
ingericht kantoor.”

4 voordelen van een goed ingericht kantoor

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar de Kantoorruimte heeft een grote invloed op het succes van je bedrijf. Met een mooi ingericht kantoor laat je een goede (1e) indruk achter bij klanten, zorg je voor meer werktevredenheid bij werknemers en gaat de productiviteit omhoog. Er is steeds meer aandacht voor de inrichting van kantoorpanden, maar het effect daarvan wordt vaak onderschat.

Stel je voor: je gaat op vakantie en je loopt het hotel binnen dat je geboekt hebt. Je 1e indruk: de lobby is fel verlicht met TL verlichting, het tapijt is platgelopen en de bank waar je even plaats neemt om te wachten, had eigenlijk 10 jaar geleden al vervangen moeten worden. Met welk gevoel begin je je dan vakantie?

Wanneer je klanten jouw bedrijf binnenlopen wil je ze niet met dit gevoel naar een afspraak laten gaan, toch? Dat geldt ook voor werkplezier van werknemers, als ze dit gevoel ervaren als ze ’s ochtends beginnen aan hun werkdag.

Een goed ingericht kantoor, 4 voordelen:
1. Je maakt indruk op je klanten
Een prettig ingericht kantoor maakt een goede (1e) indruk op je klanten en relaties. Zorg ervoor dat de inrichting van je bedrijf uitstraalt waar jij voor staat, dat geeft vertrouwen en zorgt ervoor dan mensen met plezier bij je over de vloer komen.

2. Meer werkplezier
Wanneer je werkt in een omgeving waar je je thuis voelt, dan doet dit heel veel voor je werkplezier. Dankzij een mooi en goed ontworpen kantoor ga je met meer plezier naar je werk en dat heeft natuurlijk invloed op het werk dat je doet en aflevert. Je brengt toch een groot gedeelte van je tijd door op je werkplek, dus dan is het heel fijn als het een prettige omgeving is.

3. Meer productiviteit
Een goed ontworpen kantoor werkt efficiënt. Er is nagedacht over de indeling en er komt voldoende (dag)licht binnen. Licht van buiten werkt het fijnste, maar mocht dat er onvoldoende zijn, zorg dan voor een goede oplossing. Ook voldoende frisse lucht en de juiste temperatuur doet veel. Zorg voor afwisseling, zodat je kan kiezen een meer open werkplek of eentje met een gesloten deur. Zo kun je afhankelijk van je werkzaamheden een fijne plek kiezen om te werken.

4. Creativiteit wordt gestimuleerd
Als er in je werk verwacht wordt dat je creatief bent, dan wordt dit gestimuleerd als je in een creatieve werkomgeving werkt. Ruimtes waar aandacht aan de inrichting besteed is, waar nagedacht is over het juiste kleurgebruik, waar je de ruimte hebt om je werk te doen zoals jij dat prettig vindt, helpen daarbij!

Als een kantoor mooi en goed ontworpen is, dan zal je met veel meer plezier naar je werk gaan en komen klanten graag bij je over de vloer!