“Werken met een frisse blik?
beweeg!”

Werken met een frisse blik? beweeg!

Dat beweging goed is voor je gezondheid weten we. Alleen zitten we tijdens ons werk massaal de hele dag op een stoel achter een bureau. En volgens de Gezondheidsraad is het nu juist belangrijk om onder werktijd te bewegen als je gezond wil blijven.

Stimuleer daarom medewerkers om te bewegen, bijvoorbeeld door naar buiten te gaan tijdens de lunchpauze, vaker de trap te nemen of door te kiezen voor een gezondere werkplek. Dat laatste kan door werkplekken aan te bieden waar je zittend en staand kunt werken. En Zit/sta-werkplekken zijn echt niet alleen voorbehouden aan de Google’s van deze wereld. In Scandinavië is het aanbieden van een zit/sta-werkplek al lang gewoon en dat zou het in Nederland ook moeten worden. En staand vergaderen bijvoorbeeld heeft ook nog een aantal andere voordelen; het zorgt o.a. voor snellere besluitvorming en meer creativiteit en samenwerking.

Een rondje wandelen of even actief bezig zijn helpt ook om afleiding te voorkomen en weer met een frisse blik naar je werk te kijken! Dus wat dacht je van een stoere Tafeltennistafel in de Kantine of Lounge? En wie daag jij dan uit?