“Een bedrijfsrestaurant

waar je wil lunchen.”

Een bedrijfsrestaurant waar je wil Lunchen

Uit onderzoek van Kantar TNS blijkt dat 70% van de werknemers zijn werkplek verlaat tijdens de lunch, hiervan gaat iets meer dan de helft naar het bedrijfsrestaurant. 28% blijft gewoon achter zijn bureau zitten. Terwijl het eigenlijk heel goed is om je werkplek even te verlaten en te ontspannen. Dit zorgt voor meer productiviteit, creativiteit en werkplezier.

Als het restaurant er uitnodigend uitziet, zijn werknemers eerder geneigd om daar te lunchen. Helaas zien veel bedrijfsrestaurants er nog altijd uit als (sport)kantines met oude tafels, slechte stoelen en ongezellige verlichting. Dat nodigt niet uit! Veel werknemers zitten tegenwoordig een groot gedeelte van de dag.

Voor je gezondheid is het heel belangrijk om zitten, staan en bewegen gedurende de dag af te wisselen. Kies in het restaurant eens voor verschillende manieren van zitten; hoog, laag, open en wat meer besloten. En biedt ook ruimte voor beweging. Dat kan al met een simpel potje tafelvoetbal of Pingpong. Een goed ingericht restaurant, kan ook gebruikt worden als overlegplek: multifunctioneel dus.