“Het (her)inrichten van je
kantoor ‘on A budget’ “

Het (her)inrichten van je kantoor ‘on A budget’

Het is echt een trend: het mooi en aantrekkelijk inrichten van je kantoor(pand). Uit onderzoeken komt ook duidelijk naar voren, dat je prettiger werkt in een aantrekkelijke omgeving en dat je vooral productiever bent als je je prettig voelt in je werkomgeving.

Tot enkele jaren geleden waren bedrijven als Google en Facebook pionier op het gebied van ‘coole’ kantoren.  Nu zie je dat er in de breedte veel aandacht voor is. De grote ‘reuzen’ investeren flink om hun medewerkers zo comfortabel mogelijk te laten werken. Maar ook met een klein(er) budget kun je de inrichting van je bedrijf een ‘twist’ geven.

Hierbij 5 TIPS:

1. Weg met Wit
Een muur een kleur geven brengt al gelijk meer sfeer en gevoel.
Denk wel na over de kleur die je gaat gebruiken. Past deze kleur bij de identiteit van  je bedrijf? Daarnaast heeft kleur ook echt invloed op je werk. Bepaalde kleuren kunnen je concentratie verhogen of creativiteit bevorderen. Kies een kleur dus bewust.

2. Kies 2ehands
Ga eens op zoek naar mooie meubelen die nog een ronde mee kunnen.
Mix de ‘standaard’ bureaus met mooie Vintage vondsten en je creëert gelijk een eigen sfeer. Bureaus moeten ‘comfortabel’ werken en praktisch zijn, maar wanneer je deze ‘praktische’ bureaus in een ruimte combineert met een fijne houten vergadertafel met kleurrijke stoelen krijgt je inrichting al gelijk een boost.
Ook een tafelvoetbaltafel, een bokszak of turnringen kun je vaak goed 2e hands op de kop tikken en deze zorgen voor een meer speelse inrichting. De combinatie van nieuw gekochte meubels of op maat gemaakte items met Kringloopvondsten geven je inrichting een eigen gezicht!

3. Ga voor groen
Planten zorgen een goede werk(atmo)sfeer en deze hoeven zeker niet duur te zijn.
Koop groot in of gebruik goede aanbiedingen van tuincentra en je kunt in 1 keer een groen gebaar maken. Probeer wel echt een gebaar te maken, zo her en der een plantje mist zijn uitwerking.

4. Lounge(n) in stijl
Het kan erg prettig zijn om eens achter je bureau vandaan te komen en te werken op een andere plek. Een andere omgeving brengt je vaak op nieuwe ideeën. Een fijne bank, een paar stoere stoelen, ook deze vind je vaak tweede hands nog in prima staat. Maar ook de diverse (goedkopere) woonwinkels hebben hele leuke exemplaren.

5. Plan het grote plaatje
Mocht je toch graag een stap verder gaan en echt willen investeren in je inrichting.
Dan kun je ook een plan (laten) ontwikkelen dat in fases gerealiseerd wordt. Begin met de belangrijkste ruimte(s) en bouw dit in een langere periode verder uit.

Met de bovenstaande tips kun je ook met een klein(er) budget de inrichting van je kantoor een boost geven en jezelf en je medewerkers een fijne werkomgeving bezorgen.