“Wat is invloed van Kleur
op je werk?”

Kleur in je werkomgeving

BLAUW zorgt voor helder denken en bevordert werkzaamheden rondom ideeëngeneratie. Blauw verhoogt je concentratie, handig bijvoorbeeld voor een Financiële afdeling. Blauw bevordert ook communicatie en zelfexpressie. GROEN staat voor vernieuwing; werkt bloeddrukverlagend en prikkelt de zenuwen. Het geeft je energie en zorgt voor verfrissing, groen geeft je een goed gevoel! GEEL zorgt voor motivatie. Het is een vrolijke en warme kleur. Wanneer je dit bijvoorbeeld gebruikt bij de Entree van je kantoorpand zorg je voor een warm welkom voor klanten en medewerkers. En wist je dat ORANJE de creativiteit bevorderd? En dat oranje (net als geel) out-of-the-box denken stimuleert? ROOD is een krachtige kleur en zorgt voor actie. Deze intense kleur zorgt ervoor dat je dingen voor elkaar krijgt. Rood in een meetingroom zorgt ervoor dat een knoop doorgehakt wordt en dat zaken afgerond worden. Rood is ook krachtig als je taken uitvoert waarin detail van belang is.

Welke kleur het beste past bij jou werkomgeving is afhankelijk van de functie die je hebt en aan wat jij nodig hebt. Vraagt je werk om concentratie, energie of moet je creatief en out-of-the-box denken? Natuurlijk moet je nu niet direct je hele kantoor in een kleur schilderen, dan versterkt dit je werkzaamheden zeker niet, maar zorgt het juist voor stress! Ditzelfde gebeurt wanneer je alle kleuren door elkaar heen gebruikt, je hersenen krijgen dan teveel prikkels.

Als Interior designer houd ik van kleur, alleen wel toegepast op de juiste manier. En zoals je leest levert het je meer op dan alleen een gaaf interieur. Het kan productiviteit verhogen, maar het kan ook het gevoel dat je klanten geeft wanneer ze je bedrijf of winkel binnenlopen veranderen.