“Laat jouw (bedrijfs)interieur zien wie je bent?”

Laat jouw (bedrijfs)interieur zien wie je bent?

Steeds meer organisaties, profit en non-profit, besteden aandacht aan de inrichting van hun pand. Met een krachtig interieur proberen zij niet alleen een prettige werkomgeving te realiseren, zij willen met de inrichting ook uitstralen wie zij als organisatie zijn; hun identiteit laten zien.

Inspirerende voorbeelden hiervan zijn Bol. com en Vodafone. Een goede branding is belangrijk. Het creëert het verhaal van jouw bedrijf of product. Het onderscheidt jouw bedrijf van de concurrent. Het gaat om het gevoel waar jouw klanten en werknemers zich in kunnen herkennen.

Het interieur kan enorm bijdragen aan het versterken van je brand, het zorgt voor vertrouwen bij je klant en betrokkenheid bij de werknemers. Bij het doorvoeren van de branding in het interieur denken veel mensen meteen aan logo’s op de muur, dit een beetje kort door de bocht, er is zoveel meer mogelijk! Denk eens na wat jouw bedrijf typeert? Waarden? Normen? Missie? Hoe kun je dit vertalen naar materiaal en kleurgebruik. Eerder schreef ik al een artikel over de toegevoegde waarde van Kleur in je interieur, dit kun je goed toepassen bij het neerzetten van jouw bedrijfsidentiteit!